TARİHÇE

Hastanemiz 1949 yılında sağlık merkezi olarak hizmete açılmıştır. Yaklaşık 1 yıl sonra Verem Savaşı Dispanseri olarak hizmet vermeye başlamış, 1964 yılında da Devlet Hastanesine dönüştürülmüştür. 1991 yılında ek bina yapılmış, 1995 yılında ek olarak kalorifer dairesi ve özel odalar yapılmıştır.

Hastalara daha iyi şartlarda daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla kurumumuz 2014 Şubat ayı içersinde yeni binasına taşınmıştır.

Yeni hizmet binası 29.172 m2 üzerine kurulmuştur, 2838 m2 oturum alını ve bu alan üzerine inşaa edilmiş 10.004 m2 kapalı alanı bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 3.000 m2 otopark alanı bulunan hastane binamızın, yaklaşık 80 taşıt aracı ve 4 engelli aracı park alanımız mevcuttur. 52 yatak kapasitesine sahip olan binamızda 6 yataklı yoğun bakım bulunmaktadır.

Hastanemizde Bodrum ve Zemin katlardan sonra D blokta 3 kat bulunmakta diğer bloklarda ise 1 kat bulunmaktadır. D blokta bodrum katta mutfak, zemin katta dahiliye servisi, 1. Katta cerrahi servisi, 2.katta çocuk Servisi, 3.katta yemekhane bulunmaktadır. Diğer blokların bodrum katında; Sterilizasyon, Morg, Mescit, Sığınak, Diş polikliniği bulunmaktadır. Zemin katlarında; Acil, Müşahede, Lab., Odyometri, Görüntüleme, Poliklinikler, Hemodiyaliz, Kan alma ve Ekg birimi bulunmaktadır. 1.katta ise; Ameliyathane, Yoğun bakım, Kadın doğum servisi, Poliklinik ve idare bulunmaktadır.