90 Gün Çalışması

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun il düzeyindeki yönetim teşkilatı olan İl Genel Sekreterlikleri yapılandırılması ile Sağlıkta Dönüşüm Programında önemli adımlar atıldı.Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlık sistemini 21. yüzyıl vizyonuna uygun hale getirmek ve vatandaşlarımıza hakları olan kaliteli sağlık hizmetini sunmak konusunda aralıksız çalışmaktır. Bu çalışmalar kapsamında merkeziyetçi yönetim yapısından uzaklaşılmış yerinden yönetim modeline geçilmiştir. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından bir çalışma başlatılmıştır.

90 gün çalışması, ‘hedeflerle yönetim ilkesine‘ dayanan bir yönetim çalışmasıdır.Çalışma kapsamında 90 gün gibi bir sürede İl Genel Sekreterlikleri’nin ve Merkez Yönetim Teşkilatı’nın koordineli çalışmaları sonucu kamu hastanelerine ilişkin bazı yeniliklerin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. Çalışmanın tamamlanma süresi 90 gündür. Bu nedenle çalışma ‘90 Gün Çalışması’ olarak adlandırılmıştır.